Prijava / Registracija

Tražili ste nedavno:
  • posao u crnoj gori

Fakultet za pomorstvo Kotor

Fakultet za pomorstvo Kotor Fakultet za pomorstvo Kotor
Fakultet za pomorstvo Kotor Kotor

Fakultet za pomorstvo u Kotoru je visokoškolska ustanova koja pripada Univerzitetu Crne Gore. Osnovan je 1959. godine kao Viša pomorska škola. 

Misija Fakulteta za pomorstvo u Kotoru, kao obrazovno naučne jedinice, je da nastavnim sadržajem, primjenom savremenih metoda tehnike i edukacije i kroz istraživački proces obrazuje mlade i kvalitetne stručnjake u oblasti tehničkih i društvenih nauka (oblast pomorstvo), sposobne da kreativnim radom pomažu razvoj svoje zemlje i regiona u skladu sa savremenim evropskim trendovima.

Fakultet za pomorstvo je danas moderna obrazovna institucija za kadrove u pomorstvu. Pomorski stručnjaci se obrazuju i stučno osposobljavaju u skladu sa međunarodnim standardima, konvencijama i preporukama. Obrazovanje pomorskih stručnjaka odvija se u sklopu redovne nastave i posebnih programa obuka i osposobljavanja. Ustanova je opremljena modernom opremom za izvođenje nastave, kao i opremom za praktičnu obuku. Kvalitet znanja i vještina širokog spektra primjene omogućavaju da se kadrovi školovani na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru zapošljavaju na brodarskim kompanijama širom svijeta.
 
Fakultet za pomorstvo Kotor organizuje: 
osnovne primjenjene, osnovne akademske, specijalističke, magistarske i doktorske studije. Za više informacija posjetite portal fakulteta.
 
Pogledajte video dnevnik sa Plovidbe 2013 Š. B. "Jadran", sa rutom Tivat-Barletta-Bari-Kotor, koju je organizovao Fakultet za pomorstvo Kotor i Vojska Crne Gore od 8. do 11. maja 2013.
 
 
 


blog comments powered by Disqus